Valpreventie

Meer weten over onze projecten?

Ontwerp zonder titel (21)

Valpreventie bij Ataro

Bij Ataro Sportservice omarmen we het belang van een gezond en actief leven voor ouderen. We zijn trots om deel uit te maken van het Gezond en Actief Leven Akkoord en om ons in te zetten voor valpreventie bij ouderen in het kader van deze ketenaanpak. Ons doel is om ouderen te ondersteunen bij het behouden van hun mobiliteit, zelfstandigheid en levenskwaliteit door middel van effectieve valpreventieprogramma’s.

Waarom valpreventie voor ouderen?

Vallen is een veelvoorkomend gezondheidsrisico bij ouderen en kan ernstige gevolgen hebben voor hun welzijn. Het voorkomen van vallen is daarom van cruciaal belang. Ons programma voor valpreventie richt zich op:

  • Bewustwording: We streven ernaar om ouderen bewust te maken van de risico’s die verband houden met vallen en hoe ze deze kunnen vermijden.
  • Kracht en Balans: Onze deskundige trainers bieden oefeningen en activiteiten die de spierkracht, balans en coördinatie verbeteren, waardoor ouderen stabieler en zelfverzekerder worden.
  • Veilige Omgeving: We helpen bij het identificeren van mogelijke gevaren in de leefomgeving en geven advies over hoe deze kunnen worden aangepakt om het risico op vallen te verminderen.
  • Persoonlijke Begeleiding: Onze coaches werken nauw samen met ouderen om individuele behoeften en doelen te begrijpen, en bieden persoonlijke begeleiding en ondersteuning.

Samenwerken aan een valvrije toekomst

Bij Ataro Sportservice geloven we in de kracht van samenwerking. We werken samen met zorgprofessionals, lokale gemeenschappen en ouderen zelf om een integrale aanpak van valpreventie te realiseren. Samen bouwen we aan een valvrije toekomst, waarin ouderen vol vertrouwen en zonder angst hun dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren.

Ontdek onze valpreventieprogramma's

Ontdek onze valpreventieprogramma’s en bekijk hoe we ouderen helpen om valincidenten te voorkomen en hun levenskwaliteit te verbeteren. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe we kunnen bijdragen aan valpreventie binnen uw gemeenschap.

Bij Ataro Sportservice zijn we toegewijd aan het ondersteunen van ouderen om gezond en actief ouder te worden, en we kijken ernaar uit om met u samen te werken aan een veiligere en gezondere toekomst voor onze ouderen.

Onze valpreventie kalender

Scroll to top