KEI FIT

Meer weten over onze projecten?

KEI_FIT

Een passend sportaanbod voor iedereen

 KEI-FIT is de lessenreeks die speciaal is ontwikkeld voor basisschoolkinderen om hen kennis te laten maken met een gezonde leefstijl!

In onze KEI-FIT lessen staan vier belangrijke pijlers centraal: voeding, beweging, water en slaap. Door kinderen bewust te maken van deze pijlers, willen we hen helpen een gezonde leefstijl te ontwikkelen en te behouden.

Voeding is essentieel voor een gezond lichaam en daarom besteden we in onze lessen aandacht aan gezonde eetgewoonten. We leren kinderen wat gezonde voeding is en hoe zij dit kunnen integreren in hun dagelijkse leven. Hierbij gaan we in op de verschillende voedingsgroepen en leren we kinderen welke voedingsstoffen zij nodig hebben voor een gezonde groei en ontwikkeling.

Bewegen, water en slapen

Beweging is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk voor een gezond lichaam en een gezonde geest. We stimuleren kinderen om te bewegen en actief te zijn, zodat zij fit en gezond blijven. Tijdens onze lessen leren we de kinderen over de voordelen van bewegen. Ook gaan we na schooltijd samen bewegen!

Water is een belangrijke bron van hydratatie en daarom besteden we in onze lessen aandacht aan het belang van water drinken. We leren kinderen waarom water drinken zo belangrijk is en hoe zij ervoor kunnen zorgen dat zij voldoende water binnenkrijgen.

Slaap is cruciaal voor een gezond lichaam en een gezonde geest. We leggen kinderen uit waarom slaap zo belangrijk is en hoe zij ervoor kunnen zorgen dat zij voldoende slaap krijgen. Hierbij gaan we in op slaap en leren we kinderen hoe zij een goede slaaproutine kunnen ontwikkelen.

Ons doel bij KEI-FIT is om kinderen bewust te maken van de voordelen van een gezonde leefstijl en hen te helpen deze leefstijl te ontwikkelen en te behouden. Door op jonge leeftijd gezonde gewoonten aan te leren, leggen we de basis voor een gezonde toekomst.

 

KEI_FIT_Zevenaar

Onze KEI-FIT kalender

Scroll to top