Veelgestelde vragen

Een vraag voor Ataro Sportservice? Wellicht vind je het antwoord direct tussen de veelgestelde vragen

Ataro is te bereiken via de mail: info@atarosportservice.nl en telefonisch (tijdens kantooruren) via 0316 -200 079

Heb jij je aangemeld voor een activiteit van Ataro Sportservice maar ben je je ticket kwijt of heb je de bevestigingsmail niet ontvangen? Je kunt twee dingen doen, check eerst je ongewenste mailfolder eens. Kun je het ticket daar ook niet vinden dan kun je jouw ticket ook altijd terugvinden in je accountpagina op onze website.

Ons team bestaat uit meerdere (sport)coaches met allemaal hun eigen vakgebied. In de pagina over ons vind je waar de coaches zich mee bezig houden. Staat er niemand tussen met het vakgebied waar jij naar op zoek bent, stuur dan een mailtje naar info@atarosportservice.nl. Dan zoeken wij de juiste persoon bij jouw vraag. 

Wil jij als vereniging of bedrijf een evenement of activiteit toevoegen aan onze activiteitenagenda? Vraag dan jouw organisator account aan door een mail te sturen naar info@atarosportservice.nl. Nadat wij jouw accountaanvraag verwerkt hebben kan je evenementen toevoegen aan onze agenda via het organisator dashboard. Jouw evenement of activiteit wordt direct zichtbaar in onze agenda en op onze narrowcasting, ook zullen we er aandacht aan besteden op social media. 

De beschikbaarheid van de sporthallen zijn te vinden via onze verhuurportal. Hier huur je ook eenvoudig online een accommodatie. Na jouw bestelling ontvang je een QR-code om de deur te openen en de verwarming en verlichting te activeren. Reserveren kan tot 1 uur van te voren. 

Wil je deelnemen aan een (sport)activiteit? Bekijk de website van het Lentebad voor alle zwemactiviteiten of Ataro Sportservice voor andere activiteiten. Let op, voor sommige activiteiten moet je je aanmelden, als dat het geval is dan staat dat duidelijk vermeld bij de activiteit. 

Stel jouw vraag

Neem contact op

    Scroll to top