Sport en spel in ouderencentra

Meer weten over onze projecten?

Bewegen_in_ouderencentra

Sociaal vitaal

Dit programma is ontwikkeld om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan door middel van bewegen. Door laagdrempelig en vooral leuk samen te bewegen, blijven ouderen fysiek en sociaal vitaal.

Bewegen is niet alleen belangrijk voor het behoud van een gezond lichaam, maar heeft ook een positief effect op de mentale gezondheid. Door samen te bewegen, worden ouderen gestimuleerd om in contact te komen met andere ouderen en worden zij actief betrokken bij sociale activiteiten. Hierdoor worden zij gestimuleerd om uit hun isolement te komen en blijven zij fysiek en mentaal fit.

Activiteiten op elk niveau

Tijdens Sport en Spel in de ouderencentra worden er verschillende activiteiten aangeboden die geschikt zijn voor ouderen van alle niveaus. Van lichte oefeningen en spelletjes tot aan actieve sporten zoals wandelen en dansen. Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheden en wensen van de deelnemers, zodat iedereen op zijn of haar eigen tempo kan bewegen.
Sporten_in_ouderencentra

Onze ervaren en enthousiaste trainers zijn speciaal opgeleid om ouderen te begeleiden bij het bewegen. Zij zorgen voor een gezellige en veilige omgeving waarin ouderen zich op hun gemak voelen en kunnen genieten van het bewegen.

Kortom, met Sport en Spel in de ouderencentra van Ataro Sportservice kunnen ouderen op een laagdrempelige en vooral leuke manier samen bewegen. Door het stimuleren van fysieke en sociale activiteiten wordt eenzaamheid onder ouderen tegengegaan en blijven zij fysiek en mentaal fit.

Sport en Spel in ouderencentra! Alle activiteiten

Scroll to top